1 druk op de knop
Somfy BemauxLampen die vanzelf aangaan,  zonwering die naar binnen klapt en de garagedeur die met 1 druk op de knop opengaat als je aan komt rijden. Het zijn maar een paar kleine voorbeelden van een smart home. Tegenwoordig bedienen we niet alleen meer de tv met een afstandsbediening maar ons hele huis kunnen we met 1 druk op de knop in beweging brengen.

Tegenwoordig zijn er veel apps  en gadgets die je leven door digitalisering een stuk  aangenamer maken. Enkele voorbeelden; Sonos (geluid), Miele (keuken), Toon (energie), en Somfy die ik vandaag ga uitlichten.

Somfy heeft 70% van de markt in handen voor wat betreft de automatisering van producten die je voor en achter de ramen hangt. Dat kleine motortje zit dus bijna overal in. Denk aan de zonwering, rolluiken, gordijnen en rolgordijnen.

 

TaHoma interface

Tahoma BemauxDe producten worden aangestuurd met de TaHoma interface, een eenvoudige en gebruiksvriendelijke web-interface die “praat”
met  alle verbonden producten in je huis . Deze bedien je met je smartphone of tablet.

Er zijn 3 mogelijkheden van aansturen: via een agenda; ik maak mijn  eigen tijdschema die past bij mijn levensritme, via scenario’s) en smart (Ik wil… als )(opdracht geven aan een product als er iets thuis gebeurt.)

Via een sensor kan er bij inbraakbeveiliging, brand of watercalamiteiten één of meerdere producten aangestuurd worden en het systeem kan zelfs een sms sturen en  een foto maken  op dat moment zodat je precies weet wat er aan de hand is.

 

Waarom Somfy?

Somfy: van basisspeler naar wereldmarktleider

Somfy werd in 1969 in Frankrijk opgericht, in de Haute Savoie in de buurt van  een toonaangevende plaats in de staalindustrie.

Zonder haar oorspronkelijke waarden uit het oog te verliezen is Somfy inmiddels in 60 landen vertegenwoordigd en uitgegroeid tot een wereldmarktleider in deur- en raamautomatisering.

Somfy staat voor betrouwbaarheid, met een wereldwijde verkoop van meer dan 100 miljoen motoren.

De motoren van Somfy zitten in veel  verschillende producten . Zo bedien je niet alleen je zonwering, maar kun je ook je Velux ramen bedienen, je Honeywell verwarming of je HUE lampen van Philips.

Building happiness

Somfy staat voor Comfort, Veiligheid en Vrijheid.

Somfy brengt gemak in je leven en maakt je huis slimmer. Op deze manier houd je tijd en geld over voor nog meer leuke dingen! Building happiness dus…

Bemaux Somfy Domotica