Waarom je verlichtingsadvies zou moeten inwinnen

Een mooie lamp is niet alleen een onderdeel van je interieur het kan zo maar dé eye- catcher worden bij binnenkomst. Maar mooi is niet goed genoeg! Goede verlichting is belangrijk. Verlichting heeft invloed op hoe je je voelt en hoe je functioneert. Daarom is een goed doordacht lichtplan zo belangrijk.

Licht is mijn passie geworden

De wereld van licht en verlichting is fantastisch en bijzonder. Gelukkig ervaren steeds meer mensen dit ook. Een goed lichtplan zet niet alleen je interieur in de spotlight het helpt je ook prettig voelen in een ruimte.

Onafhankelijk advies

Ik werk als onafhankelijk lichtadviseur. Dat betekent dat ik niet gebonden ben aan merken of afspraken met leveranciers. Op deze manier kan ik advies geven die past bij jullie wensen.

Laat mij je inspireren met mijn passie en werk!

light advies
Lichtplan Bemaux
vibia-lichtplan

Kwaliteit, vakkennis en aandacht voor de mens zijn kernwoorden voor mijn lichtplannen. Jouw wensen en budget staan voorop en daar wordt mee gewerkt. Elk verlichtingsadvies wordt uitvoerig besproken en toegelicht. Een lichtadvies is daarom nooit standaard!

Het maken van een lichtplan
Het licht draagt bij aan het creëren van een prettige of zelfs in sommige gevallen een slechte omgeving om in te wonen en te werken. Daarom is het belangrijk dat er een goed doordacht lichtplan gemaakt wordt voor de  betreffende ruimte. Licht en verlichting hebben invloed op je stemming en op je werkcapaciteiten maar kan ook een interieur maken of breken.

Licht is meer dan een mooie lamp! Besteed daarom aandacht aan het (laten) ontwerpen van een goed lichtplan.

Een verlichtingsplan bestaat uit een op maat ingetekend ontwerp op plattegrond, aangevuld met foto’s en een omschrijving van de geplande armaturen. Zo krijg je een goed inzicht van het beoogde resultaat.

Zodra je plannen voor nieuwbouw of een verbouwing klaar zijn is het verstandig om een lichtplan mee te nemen in dit project. Nu kunnen de lichtpunten nog bepaald worden De juiste plaatsing van de lichtpunten behoort eigenlijk onderdeel te zijn van de technische plattegronden. Met een goed doordacht lichtplan kan de installateur aan de slag. Hij weet dan waar de aansluitingen komen, schakelmateriaal, inbouw- of opbouwarmaturen en welke voorbereidingen daarvoor genomen moeten worden.

Het begeleiden van de uitvoering van het verlichtingsplan
Het lichtplan is goedgekeurd en kan uitgevoerd gaan worden. Dan is het van belang dat het ook geïnstalleerd wordt zoals het bedacht is. buro bemaux werkt samen met een onafhankelijke leverancier die de verlichting kan leveren. Wij kijken niet naar hoe wij zoveel mogelijk verlichting in een lichtplan kunnen stoppen maar kijken naar wat er nodig is in een ruimte en naar het budget van de klant. In samenwerking met de aannemer, of installateur begeleid ik de werkzaamheden van begin tot einde zodat we weten dat datgene wat getekend is ook uitgevoerd gaat worden.

De kosten van een lichtplan
Vaak krijg ik de vraag wat een lichtplan kost. Daar is niet 123 op te antwoorden. Een lichtplan is namelijk niet standaard. Het is afhankelijk van de omvang van de ruimtes, van het advieswerk, de uitwerking en de begeleiding. Zo kun je ervoor kiezen alleen een lichtplan af te nemen en de verlichting zelf in te kopen, dan reken ik de uren voor het maken van een lichtplan. Omdat ik directe ingang heb bij veel leveranciers kan ik de verlichting goed aanbieden; kies je ervoor om akkoord te gaan met de offerte van de voorgestelde armaturen dan betaal je alleen dit en niet de gemaakte kosten van het maken van een lichtplan.

Ik heb een indicatie voor je gemaakt die je hier vindt: prijzen voor een lichtplan.

Zakelijk

Verlichting op kantoor heeft een grote invloed op de werkcapaciteit en inzet van de werknemers. Daarom maak ik voor de zakelijke klant lichtplannen, geef ik verlichtingsadvies en bereken de hoeveelheid benodigd licht. Met name richt ik mij op de sfeerbepalende werk- en ontvangst ruimtes. Zoals bij kantoorvilla’s, ontvangst- en wachtruimten, vergaderruimten en directiekamers en praktijken (tandarts/ orthodontie, huisarts, wellness,).

Advies aan huis

Geen verhuisplannen of verbouwing in zicht? Maar niet tevreden over de verlichting zoals hij nu is? Met een advies aan huis kan er vaak, met een paar simpele aanpassingen, een andere sfeer gerealiseerd worden. Samen kijken we hoe we de verlichting zodanig kunnen aanpassen aan jullie wensen.

Nieuwsgierig? Ik informeer je graag over de diverse mogelijkheden. Neem contact met mij op zodat we kunnen bespreken wat voor soort advies het beste bij jullie past.