Domotica, Smartlighting of slimme verlichting .. het licht gaat vanzelf aan en ook weer uit. Met smart living gaat dit nog een stapje verder. Het besturen van verwarming, alarm, gordijnen, zonwering, muziek etc.
Het is allemaal mogelijk.

Bij steeds meer nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten wordt domotica / smart living toegepast. Met één druk op de knop een kamer in de juiste sfeerverlichting brengen. Draadloos, met smartphone of een touchscreen. Maak je een maal gebruik van slimme verlichting dan wil je niet meer anders!

Domotica

Domotica (ook wel huisautomatisering of smart homes genoemd) is het toepassen van elektronica en huisnetwerken ten behoeve van de automatisering van processen in en om de woning. Het woord “domotica” is een samentrekking van domus (huis in het Latijn) en het achtervoegsel -tica dat lijkt te duiden op ‘toegepaste wetenschap.

Bij slimme verlichting richt ik mij op het makkelijk en comfortabel bedienen van de verlichting. Of je nu thuis bent of onderweg.. Alles om het leven makkelijk en controleerbaar te maken.

Ook kun je met slimme verlichting de sfeer bepalen die je op dat moment wenst. Makkelijk bij het lezen, werken of ontspannen en zelfs om je voor te bereiden om te gaan slapen of juist weer wakker te worden.Naast het sfeerbepalende effect dat domotica brengt, is het ook mogelijk om scenes met verlichting te maken. Dus wanneer en hoe moet de verlichting aan. Maar domotica kan ook een slimme automatische lichtschakelaar zijn. Bijvoorbeeld door een deursensor te schakelen aan de verlichting.

Slimme verlichting is toepasbaar voor iedereen. Je hoeft echt geen uitgebreid en duur domotica systeem aan te leggen. Veel is mogelijk met een bestaande situatie.

Wist je dat je ook de verlichting kunt aanpassen op de muziek die je luistert of de film die je bekijkt?

Nieuwsgierig? Ik vertel je graag meer over slimme verlichting of de mogelijkheden van domotica. En je hoeft echt geen exorbitante villa te bezitten om hier gebruik van te maken 😉