DLC interiors BemauxEen vriendin tipte mij over DLC Interiors in Soest. Echt iets voor jouw blog, zei ze. Ik nam een kijkje op de website. Bekeek de projecten die ze doen en inderdaad reden om eens naar Soest te rijden voor een bezoekje aan DLC Café en met Janine te praten.

Een prachtig oud stationspand doet dienst als hoofdkantoor, als ik het zo mag noemen. Tenminste dat was de bedoeling, met een koffie en gebak erbij maar dat liep zo wonderwel goed dat je er nu (gelukkig) ook terecht kunt voor een uitgebreidere kaart en voor feestjes. Er is nog een kantoor boven maar het magazijn is en blijft waar het was, op een industrieterrein. Gelukkig maar want nu kunnen wij ook van dit unieke pand genieten.

In 1897 liet Koningin Emma langs het spoor haar eigen wachtkamer bouwen. Het stijlvolle onderkomen doet liefst 90 jaar dienst als NS station, totdat in 1996 het bedrijfsleven haar intrek neemt. Na een grondige resturatie krijgt de wachtkamer in 2011 haar huidige bestemming. Interieur-ontwerpster Janine van den Hengel laat het pandgrondig renoveren en tovert het oude gebouwtje om tot een stijlvol café. Een droom komt uit voor Janine, juist op de plaats waar in 1898 haar overgrootouders in het nabijgelegen stationskoffiehuis ‘Cafe Centraal’ begonnen. Toeval? Zelf geloof ik daar niet in. Het heeft zo moeten zijn.

DLC BemauxEen mix van design met kringloop zo kun je de style van Janine het beste omschrijven . Maar ook eigen ontwerpen sieren het interieur.

Tegenwoordig zijn het vooral zakelijke, en dan met name horeca, projecten  die Janine doet met DLC Interiors. Er wordt dan tevens goed gekeken naar het totaalplaatje zoals huisstijl, website en menukaart zodat er een eenheid uitstraalt in de communicatie naar buiten. Want hoe gek staat het om een super strak interieur te hebben met een menu kaart die brocante uitstraalt. Dat klopt niet. DLC Interiors heeft hier ervaring mee en dat is goed te zien in de projecten die al op hun naam staan. Rust en eenvoud is de uitstraling maar met een warm huiselijk gevoel.

Centraal Ketelhuis Bemaux DLCAfgelopen weekend was ik in de Wagenwerkplaats (Centraal Ketelhuis) in Amersfoort, die ook door DLC Interiors is ingericht. Ondanks dat het een grote open en zeer hoge ruimte is (loft! Prachtig) voelde het absoluut niet koud, kaal aan maar had het een zeer aangename ambiance.

Helaas, helaas voor ons, DLC Interiors doen geen privé projecten (meer). Dus huizen inrichten is verleden tijd en zullen we het zelf moeten doen met inspiratie foto’s van de gelegenheden die ze inrichten. Maar dat is zeker geen straf.