Ik krijg veel aanvragen binnen van mensen die hebben gehoord dat ze een lichtplan nodig hebben maar geen idee hebben van wat dit nu inhoudt.

Ik hoop je hieronder te kunnen uitleggen hoe ik het aanpak.

De lichtplannen die ik het meeste maak zijn voornamelijk voor nieuw te bouwen woningen, verbouwde boerderijen of grote renovaties. Ik word vaak al betrokken als de tekeningen nog op tafel liggen en men net een akkoord heeft gegeven op de plattegrond. Vaak wil de elektricien voordat hij een goede offerte kan maken weten waar de lichtpunten komen en dan moet er gezocht gaan worden naar iemand die een lichtplan kan maken. Iemand als ik dus…

Ik heb altijd een gesprek met de klant over hoe zij leven, wat zij belangrijk vinden qua verlichting, hoe de indeling van het interieur wordt etc. Vandaar uit kan ik verder om het lichtplan te gaan uitwerken.

Er wordt een overzicht gemaakt van de lichtpunten, de afstanden (hoogtes, onderlinge afstand spots, ..), een technisch overzicht als de lichtopbrengst en kleur,  domotica, het soort verlichting zoals inbouw of opbouwspots, en een overzicht van de armaturen en een finacieel overzicht van de kosten van de armaturen.

Bij mij kun je dus terecht vanaf het ontwerpen van een lichtconcept, het uitwerken van het lichtplan tot het hele proces van begeleiden van installatie van de juiste verlichting. Op deze manier weet je ook dat het lichtplan wat is ontworpen en waar akkoord op is gegeven ook daadwerkelijk zo wordt uitgevoerd.

Tot slot… vaak word onderschat hoeveel tijd er wordt gestoken in het maken van een lichtplan. Geen enkel plan ligt standaard op de plank, zeg maar. Daarom werk ik niet met losse uren maar met een projecttarief. Op deze manier hoef ik niet op de klok te kijken maar kan ik de tijd nemen om een goed doordacht plan te maken die tot zijn recht komt in de woning.

Om je een idee te geven. Een lichtplan die onder de € 300 kost is niet gemaakt door een erkend opgeleid lichtontwerper. Zo is er ook een flink verschil in een nieuwbouw of een renovatie, een heel huis of alleen de begane grond. Wat het ook zal zijn houd een budget vrij voor verlichting. Een goed advies zal tussen de
€ 700 – € 1500 kosten afhankelijk van je vraag.

Benieuwd naar wat ik voor jou kan doen? Neem gerust contact op met je vragen of voor verdere uitleg!

Zullen we samen een lichtplan maken?