Een paar weken geleden had ik de kans om de ontwerper van Patera, uitgebracht door Louis Poulsen, te ontmoeten.  Hij vertelde waardoor hij geïnspireerd wordt en hoe hij tot het ontwerp van de Patera is gekomen. De zon, de grootste natuurlijke lichtbron en de essentie van licht, is zijn grootste inspiratiebron voor dit ontwerp.

De armatuur is een stralende bol die is opgebouwd uit kleine diamantvormige cellen. Elke cel is zodanig ontworpen om licht op te vangen en de lichtbron af te schermen voor zichthoeken boven de 45 graden. Door te werken met 45 graden zijn de velden open om licht naar beneden te richten. Een kleine hoeveelheid licht wordt ook naar boven gestuurd om het plafond te verlichten. Zo krijg je een up en down light waardoor de ruimte gaat stralen.

Ik nodig je uit om meer over het ontwerp te lezen op de site; https://www.thecommunicationdesk.nl/

Poul Henningsen, een belangrijk ontwerper voor Louis Poulsen en inspiratiebron voor Slaato heeft in Tivoli, Denemarken dit jaar een tentoonstelling. De tentoonstelling “Poul Henningsen in Tivoli” staat in het teken van PH-lampen, zijn werk als hoofdarchitect in Tivoli en er worden meer dan twintig Vintage PH-lampen getoond.

Dus heb je de kans en vind je het interessant om zijn ontwerpen in het echt te zien ga dan zeker een kijkje nemen.

Zullen we samen een lichtplan maken?