Stel je woont prachtig in een nieuw huis maar dan komt die droomplek aan het water voorbij. Dan hoef je eigenlijk niet na te denken wat je moet doen. Juist! Gewoon doen! Dat deden deze bewoners ook.  Ze kochten een kavel aan het water, het Veluwemeer wel te verstaan, met een prachtig uitzicht!

Strakke villa

Het ontwerp is een strakke moderne villa met plat dak en overstek. Veel ramen, dus veel daglicht. Er wordt gewoond op de eerste verdieping waarbij de keuken uitkomt op een balkon. Heerlijk zitten in de zomer.

Lichtplan

De bewoners hebben mij gevraagd om een lichtplan te maken voor de gehele villa. De begane grond waar de slaapkamers zich bevinden en de eerste verdieping met woonkamer, speelkamer en keuken. Naast het gebruik van inbouwspots heb ik ook ledlines gebruikt voor een mooi difuus licht en veel hanglampen boven de eettafel. Er kwam een op maat gemaakte videlamp voor in de hal met allemaal grote lichtbronnen die voor een speels effect zorgen.  Alle verlichting is voorzien van Led en alles is te dimmen.

Het lichtplan bestond uit een concept waarop de lichtplunten in de plattegrond getekend werden. Daarna een moodboard met de sfeer en het effect van de voorgestelde verlichting en daarna de uitwerking. Welke armaturen passen het beste bij de inrichting, de wensen van de klant en uiteraard het budget.

Omdat het hier ging om een nieuwbouw zijn we al met al bijna anderhalf jaar bezig geweest vanaf de eerste tekening, bouwoverleg met aannemer en installateur tot uitvoering van het lichtplan.