De IFA 2019, die in Berlijn plaatsvond zit er op.  Er waren veel nieuwigheden op het gebied van smart home maar ook op het gebied van smart lighting viel er wat te zien.

Philips hue stond behoorlijk in de spotlight op de beurs. Er zijn nu slimme schakelaars uitgebracht voor de armaturenlijn van Signfiy, het bedrijf achter Philips hue. De schakelaars zijn ontwikkeld door Gira die we vooral kennen van domoticasystemen voor smarthomes. Er is geen batterij nodig dus er hoeft ook niks opgeladen te worden. Heel fijn. De druk op de zorgt ervoor dat er voldoende energie is.

Vintage design meets modern capabilities – Dit is de slogan die Signify bedacht heeft voor haar nieuwe Philips hue filament lampen. De nieuwste lampen van Philips hue zien er namelijk ook uit als ouderwetse gloeilampen maar beschikken over de moderne functies die we van hue gewend zijn.
De filament lampen zijn klassiek vormgegeven in het bekende lichtpeertje en zijn bedoeld om gebruikt te worden in de moderne interieurs

De smart button

De Philips hue smart button is klein van formaat, maar geeft een groot gebruiksgemak. Door een simpele druk op de kleine knop schakel je alle (geselecteerde) lampen aan en uit. Door de knop ingedrukt te houden kun je dezelfde lampen ook dimmen. Wanneer je de hue smart button aansluit op een bridge kun je eenvoudig in de app scènes selecteren. Deze scene zal dan gebruikt worden wanneer je de smart button indrukt. Bij het configureren van de smart button kun je ook aangeven welke scène er gebruikt moet worden op welk tijdstip van de dag.

De slimme stekker

Net als de filament lampen werd er al een tijdje gesproken over de slimme stekker van Philips hue. De Philips hue smart plug kun je gebruiken wanneer je lampen wilt schakelen die niet beschikken over de mogelijkheid om een hue lichtbron te plaatsen. Lampen die met een hue smart plug zijn aangesloten kun je, net als alle andere Philips hue lampen, toevoegen aan kamers en scenes. Wel zo makkelijk.

light advies

Zullen we samen een lichtplan maken?