Wat als je niet zicht niet zo goed is maar bij de rest van de familie wél?

Voor een jong gezin werd ik gevraagd een lichtadvies uit te brengen voor hun nieuwe woning waarbij de vrouw niet goed kan zien. Hun huis was al ingericht en ook met mooie trendy armaturen. Maar toch voldeed het niet.De lichtopbrengst bij de armaturen waren niet voldoende. Er moest gestudeerd worden en er moet voldoende zicht zijn in de keuken die zich bevond in de donkere souterrain.

Dit vergde wel wat onderzoek want we spreken hier over een ander soort lichtadvies dan gebruikelijk, zeg maar. Er moet veel licht komen om de ogen niet te vermoeien maar wel zo dat het de rest van de familie niet stoort. Ook moesten de bestaande armaturen meegenomen worden in het verhaal. Een heel gepuzzel kan ik je vertellen waarbij ook ik informatie nodig had van leveranciers die gespecialiseerd zijn in zorg verlichting.

De opdrachtgevers zijn verder zelf met het advies aan de gang gegaan. Ik heb ze adviezen gegeven over andere werkplekverlichting, andere lichtbronnen en een aanvulling op de huidige armaturen. Met dit plan kunnen ze nu het lichtadvies toepassen.