Nieuwbouw eigenaren zijn zich nog niet bewust van licht

Als lichtontwerper/-adviseur probeer je op verschillende manieren onder de aandacht te komen bij je doelgroep. In mijn geval, particulieren en zakelijke klanten werkzaam in de vrije sector.

Zo heb ik verschillende partijen benaderd die bezig zijn met nieuwbouw; projectontwikkelaars, makelaars, gemeenten.  Ik heb hun gevraagd hoe er een lichtplan wordt gemaakt bij nieuwbouwwoningen. Keer op keer krijg je te horen dat huiseigenaren zicht totaal niet bezig houden met licht of interieur bij de aanschaf van een nieuw te bouwen woning. En waarschijnlijk ook niet bij koop van een bestaande woning. Daar valt wat voor te zeggen. Maar er komt een moment dat je er wel over na moet gaan denken.

Licht! We zien het allemaal maar zijn ons er dus niet altijd bewust van. Toch valt of staat een interieur met een goed lichtplan. Met een goed lichtplan kun je je interieur laten stralen, benadruk je de mooie plekken in je huis, maak je de ruimte hoger of breder, donkerder of lichter. Licht doet veel met onze stemming. Heb je een te donkere woonkamer dan heeft dit invloed op je gemoedstoestand. Jij wordt toch ook vrolijk als de zon weer schijnt? Of zit je liever in het donker?

Welkom nieuw huis!

Je hebt getekend! Je nieuwe droomhuis. En nu? Neem dan even de tijd om goed te kijken naar de plattegrond. Waar komt het daglicht naar binnen. Waar voer je welke taken uit en wat voor soort licht heb je daar bij nodig. Het lijkt allemaal nog verwegiestan maar voordat de bouw aanvangt kun je nog je lichtpunten (die meestal vrij standaard zijn aangegeven door de projectontwikkelaar) aanpassen. Maak daar gebruik van. begeleiding bemaux

Kom je er niet uit of wil je graag advies over het plaatsen van lichtpunten? Neem dan contact met mij op. Ik help je graag verder.