Als onafhankelijk lichtadviseur zie je heel wat van Nederland omdat de opdrachten overal vandaan komen. Heel leuk. Dit keer rijd ik naar het mooie Achterhoek voor een mondeling lichtadvies in een bestaande bungalow.

De vraag was duidelijk: “Welke opbouwarmaturen kan ik gebruiken en ik wil graag advies voor een videlamp”.

Samen met de eigenaresse van de bungalow ben ik door de hele woning gelopen, schrijfblok in de aanslag kamer voor kamer kwamen alle mogelijkheden ter sprake. Hoe is de lichtinval, hoe ga ik het inrichten, waar wil ik verlichting, wat zijn de functies van de kamers, etc.  Het is leuk om zo samen door de woning te lopen en de mogelijkheden te bespreken en uit te leggen wat de mogelijkheden zijn. Afhankelijk van de grootte van de woning is een mondeling advies tussen de 1 en 2 uur.

Nu moet je niet denken dat je het dan allemaal moet weten. In dit geval heb ik nog een advies met de besproken armaturen nagestuurd zodat de eigenaresse nog even op haar gemak én met de elektricien de armaturen kan doornemen en aanschaffen.

mondeling advies