De meeste lichtplannen die ik maak zijn voor de particuliere sector. Nieuwbouw, verbouw of bestaande bouw van woningen. Maar nu kwam er een familiehotel aan de deur geklopt of ik kon meedenken over een restyling die ze ondergaan waarbij het hele interieur verandert gaat worden. Van vrij zakelijk naar warm familiair. Niet alleen het interieur wordt veranderd maar ook de verlichting moet aangepast worden.

Ook hier mocht er niks met het ornamenten plafond gedaan worden (er komen nogal wat ornamentenplafonds in mijn projecten voorbij, realiseer ik me nu) maar daar is wel een mooie oplossing voor bedacht. Met behulp van een ledprofiel die op de muur bevestigd kan worden zal het licht diffuus naar boven gaan schijnen en op deze manier het plafond uitlichten. Achter de eetbanken is eveneens een ledprofiel voorgesteld voor een diffuus licht. Aan de wanden mooie industriële wandverlichting en een prachtige armatuur met een echte chique hotellook. Verder een basisverlichting met verdiepte kleine inbouwspots die zorgen dat er voldoende verlichting is op plekken waar er geen daglicht komt. Dit alles kan bestuurd gaan worden met Casambi waarbij scenes klaargezet worden of men heel makkelijk zelf de verlichting kan aanpassen.

Zakelijke verlichting vraagt toch een andere aanpak dan verlichting in een privé omgeving en er zal dan ook goed gekeken moeten worden naar de functies (schoonmaak, sfeer, vergaderen) die gedurende de dag plaatsvinden.

Zullen we samen een lichtplan maken?