Hotels zijn hipper dan ooit. Met name komt dit door de interieurs. Het is een pleasure om tegenwoordig in de hotels te verblijven. Geen koude, kille bedoelingen meer met een anonieme hotelkamer, want ach, je slaapt er toch alleen maar….  Maar prachtige sfeervolle plaatsen om je verblijf te veraangenamen.

En zo bedacht het interieurblad Residence dat het thema van dit jaar Boutique Hotel moest voeren. De interieurdesigners werd gevraagd een bepaalde ruimte uit een hotel te kiezen en deze zodanig in te richten passend in het thema.  Dus dat wilden we wel eens zien!

Ik ben er maar liefst 2 dagen geweest. Het was overweldigend! Zoveel indrukken, en zo heerlijk anders dan de 50 shades of grey warbij de interieur vlak en wienig persoonlijkheid meekrijgen. Nee, de kamers waren met hart en ziel ingericht en dat spatte er van af. Zo erg dat ik een tweede dag nodig had om alles goed te kunnen laten inwerken en nog even een rustig foto rondje kon doen. Ik Elke kamer had een thema zoals een room of elegance, lees; slaapkamer, een presidential suite, the powder room, een office, the breakfast club en noem maar op.

Er was gekozen voor veel warme kleuren, roze, paars, bloemen, donkere kleuren die de ambiance weergaven. Prachtige stoffen en behangen. Details zat hem voornamelijk in de eenvoud. Veel accessoires met insecten en er was veel kunst terug te vinden en uiteraard niet de verlichting te vergeten! Een mix van stijlen en culturen. Niet aan trends onderhevig maar prikkelend en afwisselend.

    

  

Prachtige verlichting met zorg uitgekozen hing er om de interieurs goed uit te lichten. Mijn favoriet Occhio schitterde in de Office van Linda LaGrand. Ik was blij om te zien dat er zoveel aandacht aan de verlichting was besteed. Het was immers makkelijk om wat spots op te hangen om de meubelen of kunstwerken uit te lichten. Maar nu zag je dat de verlichting echt een meerwaarde aan de setting gaf.

      

Naast al het moois in de kamers was er ook de mogelijkheid je licht op te steken in het vernieuwde theater waar verschillende talks, masterclasses en workshops werden gegeven op het gebied van interieur, kunst, reizen en wonen. Ook werden de nieuwe interieurboeken van Remy Meijer en Stock Interiors gelanceerd.

Wat mij betreft mag er elk jaar wel zo’n high-end interieurevent gehouden worden. Wij hebben dat nodig!!